Bevásárlókosár (0 termék)
Kosaram

Az Ön bevásárlókosara egyelőre még üres.

Ön jelenlegi helye:

Szindbád hazamegy

Hallgass bele!

  • Szindbád hazamegy

Szindbád hazamegy (MP3 CD)

Elérhetőség: Készleten

-
+

Normál ár: 2 990 Ft

Special Price 2 840 Ft

"KRÚDY GYULA EMLÉKÉNEK Kéhliéknek, a kis Bródynak, a vörösbajszú főpincérnek, az íróknak, s mind a nőknek, zsokéknak, hajósoknak és úriembereknek, akik ismerték őt, s szerették, és gyászolják a világot, mely utánahalt."
 
Márai csaknem minden művében helyet kap a gyermekkorában megtapasztalt, biztos erkölcsi értékeken nyugvó világrend eltűnése felett érzett nosztalgikus, nemritkán fájdalmas búcsúérzés, legpregnánsabban az Egy polgár vallomásai című művében. A szerző e könyvében is - amellett, hogy emléket állít Krúdynak - egy letűnőben lévő életforma mikrovilágát rögzíti. A könyv központi alakja az öregedő, megfáradt Szindbád, azaz Krúdy, s környezetében helyet kapó mellékszereplők (Bródy Sándor , Artur, a mesélő; a szakácsnők, pincérek, kocsisok stb), tulajdonképpen az egyik mesterének tekintett író világát megidéző figurák; ugyanakkor mind-mind sajátos típusai egy fokozatosan köddé váló korszaknak. A törődött hajós, Szindbád számára a legszebb az életben megélni még egyszer a májusi reggelt, megfürdetni arcunkat a sistergő tavaszi napfény illatában és gőzeiben, s tudni, hogy az élet mögöttünk van, és semmi nem fáj már többé igazán. A nők hazudhatnak, amit akarnak, a férfiak rabolhatják a pénzt és törhetik a fejüket gonosz mesterkedéseiken, s mi közben tudjuk, hogy az élet közömbösen megy tovább, velünk és nélkülünk, s mindaz, amitől szenvedtünk, eloszlik az időben és a napsütésben, mint ahogy eloszlik a májusi fény érintésére a reggeli köd a Duna fölött. Utolsó útjára indult Szindbád azon a májusi reggelen, amikor sorra számba vette a kedvezőtlen változásokat, ráébredve, hogy csakhamar nem fog már többé kocsikázni, csak közlekedni, s hogy a új generáció reggelente már nem iszik eperpálinkát, s ha iszik, akkor is holmi koktélokat. Az egyre inkább iparosodó, modernizálódó Budapesten fájdalmasan átéli egy civilizáció elhalását, s öntudatlanul is mindinkább felsejlik előtte egy személytelen, elembertelenedő társadalom víziója.

További információk

CSZ KOS 9789630987004
Kiadó Kossuth-Mojzer Kiadó
Játékidõ 224 perc
Szerző Márai Sándor
Előadó Mácsai Pál
Rendezte Magos György
Szerkesztő Nem
Fordította Nem
Megjelenés Nem
Formátum MP3 CD
Műfaj Regény
Téma Kaland
Kinek ajánljuk? Uraknak
Szerkesztettség Teljes
Számok listája - Hatvan pengő - A kocsi előáll - A fürdőben - Csikágó - Ede az irodalmi főpincér - Szindbád írt... ...és írt - Tél, tavasz, nyár, ősz - Szagok és illatok - A "London" étterem - Ebéd - A bor - Hallgatás - Szindbád hazamegy
A felolvasás nyelve Magyar
Sorozat Nem

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  • Külföldre is szállítunk! USA-ba is
  • Bankkártyás fizetés,vagy Kp. utánvét
  • 20 000 Ft feletti vásárláskor a szállítás díjtalan Magyarország területén

Kapcsolat

Suriel Kft.

1131 Budapest
Reitter Ferenc u. 132/C II.em 209.

  info@hangoskonyvek.hu

  +36 (1) 271 0990